Zonnig zomers truitje

Zonnig zomers truitje, heerlijk om te dragen

Hou jij ook van zomerse luchtige truitjes die net iets anders zijn? Wel dan is het heerlijk om dit truitje te h(m)aken! Het truitje haken is heel plezierig om te doen, vooral, het is gemaakt uit 1 stuk! Wanneer het haakwerk gedaan is, dan hoef je enkel het begin en eindpunt in te stoppen en het is klaar! Heerlijk toch!

!Ook de gebruikte steken zijn heel makkelijk, enkel lossen en stokjes, meer niet! (behalve dan halve vasten om toeren te sluiten, maar dat kan het probleem niet zijn :))

English version is here available.

zomers geel shirt

Origineel truitje

Ik heb dit truitje gehaakt naar dit voorbeeld. gebaseerd op het patroon, city break trui van hobbii.nl, maar het wijkt hier toch ook wel een beetje af. Ik heb er voornamelijk geen mauwen aan gehaakt en gebruik ook ander garen, nl twirls en gebruik dus een cake garen waardoor ik geen 2 kleuren gebruik, maar steeds een mooie overgang krijg door de gradient van de gekozen Twirls – Golden Beryl.

Je kan natuurlijk kiezen om het origineel truitje te haken, maar je kan net zo goed dit doen als je net als ik meer houd van truitjes met korte mauwen. Je volgt het origineel patroon en haakt gewoon de mauwen niet. Ik heb het gemaakt voor de maat medium.

Kleine annekdote

Het geheel tijdens het haken is nogal omslachtig en ziet er niet echt uit als een shirt tijdens het maken van het werk. Mijn dochter vond het maar niks, en nu, nu het afgewerkt ophangt, nog geen 5 minuten later kreeg ik te horen: “Dat is wel een mooit truitje dat daar hangt!” Prachtig toch he?!

Patroon van dit truitje

Materialen

Zoals ik eerder heb vermeld, heb ik twirls Golden Beryl (21) gebruikt. Tipje : als je andere twirls gebruikt neem dan best eentje met een gradient in dezelfde kleur. Ik had slechts 1 bol nodig voor het truitje in de maat medium, voor large heb je er dus 2 nodig, zorg dan dat je verder gaat met de donkere tint! Of als 2de bol kan je ook dit gebruiken, de twirl variant zonder verloop, maar dat heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd.

Twirls golden beryl

Als haakpen gebruikte ik nr 4.

Het patroon

Het patroon kan je downloaden hier vanop hobbii.nl. Het patroon is heel makkelijk te volgen en is heel erg duidelijk uitgelegd. Alleen het stukje van de mauwen niet haken. En zoals ik in het begin heb vermeld enkel stokjes en lossen, dus heel makkelijk!

Hoe veel tijd heb je nodig om het te haken?

Het shirt heb ikzelf in een 2-tal weken gemaakt. Wat gezien de grootte en de dikte van het garen toch wel redelijk snel is!

Fotogallerij

[ngg src=”galleries” ids=”8″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″ number_of_columns=”5″ show_slideshow_link=”1″]

Veel succes en plezier tijdens het haken van dit truitje!

Greet

En natuurlijk kan je je aansluiten bij mijn lieve volgers hieronder! Je bent er steeds welkom!

Subscribe

* indicates required

Powered by MailChimp

Please select all the ways you would like to hear from HandemadeRoseBag:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In love with crochet patterns? Join this newsletter and get one of my most popular patterns for free!

xox Greet