Patroon sneeuwmannetje

Patroon sneeuwmannetje

17/11/2019 0 Door greet

Materiaal

  • haakpen nr3 (om nummer te weten in ander systeem raadpleeg deze omzettabel)
  • fijn katoen : wit, zwart, rood en kleur naar keuze voor het hoedje (bv drops safran)
  • led theelichtje
  • 2 wiebeloogjes 4mm diameter

Werkwijze

Het hoofdje

Start met een magische ring van 16 vasten als eerste ronde, trek de ring aan tot je nog een klein gaatje over hebt voor het neusje. Sluit de ring af met een halve vaste.

Ronde 2 : *2 vasten in de eerste steek , 1 vaste in de volgende vaste*, herhaal * tot het einde van de ronde, sluit de ronde met een halve vaste

Ronde 3 : *2 vasten in de eerste steek, 1 vaste in de volgende steek, 1 vaste in de volgende steek*, sluit de rond met een halve vaste

Ronde 4 : maak een ronde met omgekeerde vasten, eindig de ronde met een halve vaste, hierdoor krijgen we een randje om te kunnen starten met het boordje. Onderaan zie je een foto van wat je moet bekomen na de 4de ronde.

Ronde 5-6-7-8 : haak deze 4 rondes met gewone vasten, sluit elke ronde met een halve vaste.

Ronde 9 : *haak 4 vasten, sla 1 vaste over* herhaal * tot einde van de ronde, sluit met een halve vaste

Ronde 10 : haak de laatste ronde met vasten en sluit met een halve vaste.

Sluit het hoofdje af.

wat je moet bekomen na ronde 4

Het hoedje

Start met een magische ring van 8 vasten als eerste ronde, trek de ring goed aan en sluit af met een halve vaste.

Ronde 2 : verdubbel iedere vaste van de vorige ronde in de volgende ronde met vasten, sluit de ronde af met een halve vaste.

Ronde 3 : De volgende ronde maak je met omgekeerde vasten, ook hier krijg je een boordje, sluit de ronde af met een halve vaste.

Ronde 4-5-6 : haak deze rondes met gewone vasten, en sluit ze steeds af met een halve vaste.

Ronde 7 : De volgende ronde maak je met omgekeerde vasten, ook hier krijg je een boordje, sluit de ronde af met een halve vaste.

Ronde 8 : verdubbel iedere vaste met vasten. Sluit de ronde af met een halve vaste. 

Ronde 9 : *2 vasten in vaste van vorige ronde, 1 vaste in de volgende vaste van de vorige ronde*, * herhalen tot einde van de toer, sluit met een halve vaste de toer af.

Ronde 10 : *2 vasten in vaste van de vorige ronde, 1 vaste in de volgende vaste van de vorige ronde, 1 vaste in de volgende vaste van de vorige ronde*, * herhalen tot einde van de toer, sluit met een halve vaste.

Sluit het hoedje af.

 

Afwerking

Hangertje

Indien je een hangertje wil maken :

Maak een kettingetje van 20 lossen, haak de eerste losse vast aan de laatste losse en naai dit ringetje vast aan het hoedje.

Finishing touch

Werk verder af, wenkbrauwen en mondje naaien, het hoesje over het lichtje trekken en daarna wiebeloogjes plakken onder de wenkbrauwen.

Please follow and like us: