Zomers katoenen topje

Zomers katoenen topje

26/06/2019 0 Door greet

Waarom een zomers katoenen topje?

Ten eerste, denk ik, is het makkelijk om te starten met een zomers katoenen topje. Ik hoop het toch. Ten tweede, het is zomer, waarom dan geen zomertopje dragen? Ten derde, ik heb nog heel wat katoenen garen, katoen is goed tijdens een hete zomer voor wanneer je zweet en ik hoop dat het een warme hete zomer wordt! Let’s go party, it’ s summer time!

Tijd om eens iets anders te doen, buiten mijn comfort zone

Waar kan je dit topje kopen?

Het topje is beschikbaar in mijn etsy shop. Je kan het er kopen in 2 verschillende versies, een lange en een korte. Je kan het natuurlijk ook bestellen in een andere kleur of een andere maat (large). Je kan mij hiervoor gerust contacteren!

Waarom buiten mijn comfort zone?

Tot nu toe heb ik alleen nog maar tassen, laptop sleeves en mandjes gemaakt, het is gewoon eens tijd voor iets anders! Ik weet het wel de site heet handmadeRoseBag, maar die heb ik zo genoemd door mijn fascinatie voor tassen. Dit betekent niet dat ik geen andere dingen wil maken, want er zijn nog zoveel andere spullen die kunnen gehaakt worden en die wil ik allemaal leren haken.

Welk materiaal wordt gebruikt voor het zomers katoenen topje?

Het gebruikte haren is drops muskat. Ik haak heel graag met dit katoen. Het is een Egyptisch gemerceriseerde katoen, de fijnste katoenen vezel die je je kunt wensen! Dit garen is gesponnen van meerdere dunne draden, wat het garen sterk en slijtvast maakt. Tegelijkertijd heeft dit garen een zachte glans en goede vormvastheid. Haakpen nr 4 is ideaal voor het topje en heb ik ook gebruik!

drops muskat voorbeeld

Door gebruik van dit garen kan het topje gewassen worden op 40 graden, het mag niet in de droogkast, best plat laten drogen, maar het kan warm gestreken worden!

Ontwerp

Het is de eerste keer dat ik een topje haak, daarom start ik niet met een eigen ontwerp, op deze manier kan ik het beter leren. Ik heb op pinterest.com een ontwerp gezocht die mij heel erg aantrok. Zo waren er wel heel wat kandidaten, en dit is de winnaar geworden :

Ik vond de pieken wel mooi en het was ook perfect voor het garen die ik voor ogen had, zoals vermeld hierboven. Het patroon is heel duidelijk en alle gebruikte steken zijn eenvoudig en gekend. Het patroon kan door iedere beginneling uitgeprobeerd worden, want het is helemaal niet moeilijk. Ik heb de small versie gemaakt.

Afgewerkt

Hieronder een aantal foto’s van het afgewerkt resultaat. Op 1 week heb ik het afgewerkt en nu draagt mijn dochter het. Ze ziet het echt heel erg graag! Bovendien is het ook juist op tijd klaar nu het zo heet is in ons land!

  • zomers katoenen topje 3
  • zomers katoenen topje 2
  • zomers katoenen topje
  • lange versie
  • korte versie

Wil je dit topje ook? Surf naar mijn etsyshop of stuur vrijblijvend een mailtje naar greet.roose@gmail.com!

Aarzel niet en sluit je aan bij deze vernieuwende nieuwsbrief!

NieuwsBrief

Schrijf je in op deze nieuwsbrief en je ontvangt gratis ontwerpen van de producten uit de shop. Ook wanneer je bestelt in de shop krijg je een hart verwennend gratis handgemaakt gadget! Natuurlijk krijg je in deze nieuwsbrief heel wat te weten wat HandmadeRoseBag heeft gevonden in de wereld van het haken, wat er gaande is, wat nieuw is enz,! De nieuwsbrief is steeds een voorproefje van de nieuwe posts die in de maak zijn! Aarzel niet en schrijf je meteen in!

[hubspot type=form portal=6096459 id=f186346c-d58e-4400-b9c1-9ab90296f996]

Please follow and like us: