Rits probleempjes

Rits probleempjes

04/06/2019 0 Door greet

Waarom ritsen haken en niet naaien

Meestal slaak ik een diepe zucht als ik een rits moet naaien, zeker niet mijn favoriete bezigheid!. Ergens had ik gezien dat het ook mogelijk is om een rits in te haken! Misschien is dat wel een oplossing voor mijn gezucht. Dus ik startte ermee, maar eerlijk gezegd, makkelijk was het niet, ik ben blijven proberen!. Op een dag zal ik wel een expert zijn in ritsen haken en niet naaien. Proberen en blijven proberen zoals in een mooi mandje maken

Ik probeer het uit te leggen in een notendop, slechts 4 stappen!

Werkwijze om ritsen te haken en niet te naaien

1. Naai rond de rits

De eerste stap, maar zeker niet onbelangrijk. Het is de enige stap waarbij je toch moet naaien! De foto toont in detail het naaiwerk. Geen moeilijke steek, zoals je ziet!

2. Haak rond de rits.

Nu kan je makkelijk rond de rits haken, hieronder zie je foto’s :

3. Voeg de rits en het haakwerk samen met spelden

Doe dit heel rustig en kalm en traag, wanneer er bobbels komen is het aan te raden om stap 2 opnieuw te doen! Tot ik er mee dan tevreden mee was deed ik het drie keer over!

4. Haak de rits en het haakwerk samen

Start met alles zorgvuldig samen te haken zodat je ziet dat alles mooi samen past. Het is heel belangrijk om bobbels te vermijden. Ook ik probeerde opnieuw en opnieuw, en nu ben ik meer dan tevreden, ze zijn zelfs veel mooier dan diegene die ik vroeger innaaide! De inspanning was het meer dan waard!

Gebruikte garen

Als laatste wil ik vermelden dat ik tencel heb gebruikt om de rits te haken, maar hiervoor zijn natuurlijk de meeste garens geschikt!

Please follow and like us: